+40 762 951 721

amstaffceline87@gmail.com

+40 762 951 721

amstaffceline87@gmail.com

Dresajul elementar, de disciplina (6 luni - 1 an) - 300 euro


Durata 3 saptamani, pretul include cazarea cainelui

Dresajul elementar este extrem de important pentru a invata animalul de companie “ bunele maniere” si pentru a crea o legatura puternica intre noi si caine.

Noi incercam sa educam cainele in felul urmator:

Cautam ca sesiunile de dresaj sa fie cat mai distractive, incercam sa nu uitam ca un caine la 6 luni este ca un copil si cainele, ca si copilul, este nascut pentru “joaca” asa ca daca simte putina distractie si afectiune invata mult mai usor si va retine mult mai repede.

Sesiunile de dresaj au 2-3 reprize de cate 15 minute, deoarece cainele se plictiseste si oboseste psihic foarte repede.

Finalul sedintei trebuie sa fie de fiecare o “reusita” si cainele trebuie rasplatit pentru ca a fost ascultator printr-o gustare buna, o jucarie sau o lauda.


Comanda “SEZI”

A face cainele sa sada este una din comenzile de baza si este poate cea mai importanta.

Comanda “CULCAT”

Aceasta comanda urmeaza dupa comanda sezi evident. Este importanta pentru a-l impiedica pe caine sa intre in bucluc, mai ales cand sunt si alti caini in preajma.

Comanda “AICI”

Este o comanda importanta pentru orice stapan de caine. Folosim mereu aceeasi comanda de chemare si cainele, in mod normal, trebuie sa asculte de fiecare data iar cand vine la noi il recompensam cu o gustare.

Comanda “ASTEAPTA”

Cainele invata sa astepte pastrand pozitia de sezi, culcat sau in picioare, cu sau fara lesa.

Comanda “LIBER”

Cainele este eliberat de comenzi si poate sa se joace sau sa faca altceva.

Mersul la picior

Cainele este invatat sa mearga la picior, relaxat, pe partea stanga a stapanului, sa urmeze stapanul daca acesta chimba directia sau viteza mersului, fara sa traga lesa.

Refuzul de hrana

Dintre toate exercitiile refuzul de hrana are o importanta majora. Pentru a invata acest exercitiu cainele trebuie sa raspunda foarte bine la comenzile Culcat-Asteapta- Liber.

Refuzul de hrana duce la evitarea otravirii cainelui, intentionat sau accidental. Tinand cont de riscurile otravirii este important ca animalul dumneavoastra sa asocieze hrana gasita pe jos si cea oferita din mana strainilor cu ceva neplacut.

Predarea cainelui catre stapan

Efectuarea unui curs de dresaj de companie de catre cainele dumneavoastra nu va garanteaza ca acesta va va asculta. Avand in vedere ca exemplarul dumneavoastra este dresat de un specialist ar fi ideal sa participati la ceea ce numim noi PREDAREA CAINELUI

CATRE STAPAN, adica sa participati activ la 2-3 sedinte la finalul programului de dresaj.

Din pacate mai exista dresori care nu includ in programul lor de pregatire acest lucru. Un bun dresor este acela care va cere sa participati la predarea cainelui catre stapan, iar in cazul in care constata ca nu faceti o “echipa buna” cu cainele sa lucreze impreuna cu dumneavoastra si cainele in continuare.